De omgeving


Het dorp Stevensbeek is een heel rustig en natuurrijk plaatsje in Noord-Brabant. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt wandelen en fietsen in de nabije omgeving. Aan de andere kant zijn wij omgeven door wat grotere en levendige plaatsen in Groningen en Limburg. Zo kun je ook heerlijk shoppen of een terrasje pakken.

Radioplassen
Om te beginnen ben ik heel erg blij met de Radioplassen op loopafstand. Met ongeveer
5 minuutjes lopen, sta je bij de eerste ingang. Dit hele gebied bestaat uit een visvijver, kikkerplas en recreatieplas. Dit laatste is toegestaan om in te zwemmen en heeft ook een strandje. Dit is ruim genoeg om met je hele gezelschap te picknicken of andere activiteit
te doen zoals vlotten bouwen.

Alle drie de wateren zijn tevens voorzien van een looppad, onderling zijn deze ook weer verbonden. Geschikt om een route af te leggen van een half uurtje tot ruim anderhalf uur.

De bossen
Als je niet houd van water, kun je ook de bossen in. Stap in de auto en je vind op 3 minuten afstand de bossen, tussen Stevensbeek en het naast gelegen Overloon. Hier kun je heerlijk wandelen (of mountainbike). Wil je zelf een tocht uitzetten als activiteit dit kan natuurlijk ook in zowel het bos of bij de radioplassen.

Overloon
In het naastgelegen dorpje Overloon vind je het Oologsmuseum en dierentuin Zoo Parc. Als je bij een van de twee een bezoek hebt gebracht, kom dan even lekker bij Clevers, de ijssalon met het grootste aanbod coupes, gemaakt van het aller lekkerste ijs.

Wanroij
Als je de andere kant op rijd vind je dit dorpje, met daarin De Wanroijse Bergen. Dit is
een vakantiepark, uitgerust met compleet binnen- en buiten speelparadijs. Heb je kleine kinderen in het gezelschap onder de 8 jaar, dan kan dit zomaar het ideale uitje zijn zonder teveel kosten.

Nijmegen, Venray en Uden
Dit zijn de grootste steden die je binnen het half uur kunt bereiken. Alle drie ideaal om
een beetje te shoppen of terrasje te pakken.